Helft Britten linkt overstromingen aan klimaat

De helft van de Britten is ervan overtuigd dat de frequentie en de intensiteit van de recente stormen een gevolg is van de klimaatverandering. Iets meer dan een kwart denkt van niet, blijkt uit een enquête

Dit weekend nog zei oppositieleider Ed Miliband dat “Groot-Brittannië slaapwandelend op een ramp voor de nationale veiligheid afstevent”. De resultaten van de enquête bij tweeduizend Britten, in opdracht van de organisatie Avaaz, blijken de oppositie de wind in de zeilen te geven.

Meer dan de helft (57 procent) van de bevraagden denkt dat de klimaatverandering de Britse manier van leven in gevaar brengt, en 46 procent is van mening dat het recente stormweer daar de voorbode van is.

Overheid

Bijna vier op de tien Britten vindt dan ook dat de regering meer moet doen in de strijd tegen de klimaatverandering. Amper 22 procent vindt dat de overheid al genoeg doet. Meer dan een derde van de bevraagden geeft aan bij toekomstige verkiezingen rekening te zullen houden met de houding van de kandidaten in de strijd tegen de klimaatverandering.

Jongeren zijn de meest overtuigde groep: twee derde van de bevraagden onder de 24 jaar oud is ervan overtuigd dat ze te maken zullen krijgen met de gevolgen van de klimaatverandering.

Uit eerdere enquêtes bleek al dat de stormen het klimaat veel hoger op de politieke agenda hebben gezet. In een maand tijd is het aandeel van de bevolking dat de klimaatverandering als belangrijkste zorg ziet, geklommen van 6 naar 23 procent.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.