Het krachtdadige Pakistanbeleid van Kris Peeters

Bijna een maand na de eerste berichten over overvloedige regenval en overstromingen in Pakistan komt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), ook bevoegd voor Ontwikkelingshulp, in actie. En hoe! Hij stuurt spoedarts Luc Beaucourt ‘op verkenning’. Niet met een urgentieteam. Niet om hulp te verlenen. Wel om ter plekke te gaan onderzoeken welke hulp nodig is.
  • Foto Agriflanders Vlaams minister-president Kris Peeters. Foto Agriflanders
Naar schatting 20 miljoen Pakistani zijn dakloos, 3,5 miljoen kinderen kijken de dood in de ogen bij gebrek aan voedsel, drinkbaar water en medicatie. Landbouwgewassen zijn massaal vernietigd en een groot deel van het land staat nog altijd blank.
Bijna vier weken na de eerste alarmerende berichten, op woensdag18 augustus, trekt Kris Peeters zijn gezicht in een ernstige plooi om aan te kondigen dat hij Luc Beaucourt als verkenner naar Pakistan stuurt. Komende maandag, 23 augustus, zal Luc Beaucourt verslag komen uitbrengen. Daaruit zal minister Peeters dan zijn conclusies trekken en een plan voor de Vlaamse hulpverlening aan Pakistan opstellen.
Lees het volledig artikel op Apache.be

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2925   proMO*’s steunen ons vandaag al. We hopen 2021 te kunnen starten met 3000 proMO*‘s, word jij er één van?

Word proMO* of Doe een gift