Het krachtdadige Pakistanbeleid van Kris Peeters

Bijna een maand na de eerste berichten over overvloedige regenval en overstromingen in Pakistan komt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), ook bevoegd voor Ontwikkelingshulp, in actie. En hoe! Hij stuurt spoedarts Luc Beaucourt ‘op verkenning’. Niet met een urgentieteam. Niet om hulp te verlenen. Wel om ter plekke te gaan onderzoeken welke hulp nodig is.
  • Foto Agriflanders Vlaams minister-president Kris Peeters. Foto Agriflanders
Naar schatting 20 miljoen Pakistani zijn dakloos, 3,5 miljoen kinderen kijken de dood in de ogen bij gebrek aan voedsel, drinkbaar water en medicatie. Landbouwgewassen zijn massaal vernietigd en een groot deel van het land staat nog altijd blank.
Bijna vier weken na de eerste alarmerende berichten, op woensdag18 augustus, trekt Kris Peeters zijn gezicht in een ernstige plooi om aan te kondigen dat hij Luc Beaucourt als verkenner naar Pakistan stuurt. Komende maandag, 23 augustus, zal Luc Beaucourt verslag komen uitbrengen. Daaruit zal minister Peeters dan zijn conclusies trekken en een plan voor de Vlaamse hulpverlening aan Pakistan opstellen.
Lees het volledig artikel op Apache.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2836   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift