Hiroshima prijst Belgische burgemeesters

De Belgische burgemeesters spelen een belangrijke rol in het internationale netwerk van de Burgemeesters voor Vrede. Dat heeft de burgemeester van de Japanse stad Hiroshima, Tadatoshi Akiba, verklaard naar aanleiding van de 62ste herdenking van het atoombombardement op de stad.
259 van de 589 Belgische burgemeesters zijn lid van de internationale beweging “Mayors for Peace”, waar meer dan 122 landen lid van zijn. De groepering pleit voor een wereldwijd verbod voor nucleaire wapens tegen 2020. Bovendien steunen 33 Vlaamse steden en gemeenten de organisatie financieel en kreeg het campagnebureau onderdak in het Stadhuis van Ieper.
“Er is geen ander land waar zoveel burgemeesters zich zo sterk geëngageerd hebben om ons te helpen massadestructiewapens de wereld uit te helpen”, zei Akiba. “Hiroshima en haar inwoners zijn geraakt door de vrijgevigheid van de Belgische steden en gemeenten.”
In een opiniestuk in de krant De Standaard hebben verschillende burgemeesters de onderhandelaars in Hertoginnedal ook gevraagd concrete maatregelen in het regeerakkoord op te nemen voor nucleaire ontwapening.

Steden en gemeenten die een financiële bijdragen leveren aan de Mayors for Peace: Antwerpen, Bornem, Eeklo, Gent, Hamont-Achel, Heist-op-den-Berg, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Kappelle-op-den-Bos, Kaprijke, knokke-Heist, Kruibeke, Lennik, Maaseik, Machelen, Mesen, Nazareth, Nijlen, Peer, Ravels, Rotselaar, Ruiselede, Sint-Truiden, Staden, Voeren, Wetteren,Wortegem-Petegem, Zoersel, Zottegem en Zwijndrecht.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift