HLN.BE tweede milieuvriendelijke nieuwssite

De nieuwssite van Het Laatste Nieuws zegt sinds 1 februari de eerste CO2-neutrale nieuwssite ter wereld te zijn. Nochtans compenseert MO.be de CO2-uitstoot van haar website al sinds mei 2007 via het groene hosting-project waar we instapten.
Niet alleen de server waar onze website op draait verbruikt elektriciteit, ook de koeling van het datacenter, de energieverliezen in de noodbatterijen, de regelinstallaties en alarmsystemen vreten energie. Daarom besliste Openminds, het hostingbedrijf van onze site, haar klanten de mogelijkheid te bieden om de CO2-uitstoot te compenseren. In mei 2007 stapte MO.be in dat groene hosting-project.
Alle projecten waar MO.be via Openminds in investeert, voldoen aan de CDM Gold Standard, een organisatie die kwaliteitslabels toekent aan projecten die de CO2-uitstoot willen compenseren. Het label hanteert daarbij de strengste normen uit het Kyotoprotocol. Openminds investeert het geld in de bouw van windmolenparken en waterkrachtcentrales in Nieuw-Zeeland en Australië.
HLN.be: ‘HLN.be eerste milieuvriendelijke nieuwssite’

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.