Hoger onderwijs wordt duurzaam

De vijf Vlaamse Associaties van Universiteiten en Hogescholen bevestigen samen hun engagement om duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen te integreren in haar curricula en bedrijfsvoering.
Binnen het project DOEN! beloven ze werk te maken van een inventarisatie van bestaande initiatieven, het organiseren van een trefdag voor al haar leden en het stimuleren van ervaringsuitwisseling tussen alle associaties in lerende netwerken.
DOEN!, een project van het Vlaams Netwerk voor Zakenethiek dat de steun krijgt van ministers Kathleen Van Brempt, Hilde Crevits en Frank Vandenbroucke, wil een praktische invulling bieden aan de voorbeeldrol die het hoger onderwijs kan spelen voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Het hoger onderwijs heeft ondertussen 91 projecten geïnventariseerd die een inzicht geven over hoe het hoger onderwijs duurzame ontwikkeling opneemt in haar onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en maatschappelijke dienstverlening. Maandelijks wisselen een dertigtal geïnteresseerden informatie uit om duurzame ontwikkeling te vertalen naar de praktijk.

EI van MVO


Vlaams minister Kathleen Van Brempt reikt vandaag ook het “EI van MVO” uit, een scriptieprijs waarmee het Vlaams Netwerk voor Zakenethiek studenten wil motiveren om onderzoek te voeren rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. De prijs gaat dit jaar naar Ewout Stoefs voor zijn masterscriptie “Framing als strategie voor effectieve communicatie over Fair Trade producten” en aan Sarah Steenhaut voor haar doctoraatsscriptie over “Towards a better understanding of unethical consumer behavior”.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.