IJsland bouwt eerste klimaatneutrale datacentrum

IJsland start met de bouw van wat het eerste klimaatneutrale datacentrum moet worden. De installatie maakt uitsluitend gebruik van hernieuwbare energie.

Datacentra zijn de motoren van het internet. Ze verbruiken erg veel energie om de honderden processors te koelen. Bedrijven als Google zijn dan ook naarstig op zoek naar manieren en technologieën om de centra klimaatvriendelijker te maken.

Het nieuwe rekencentrum, een project van het Britse hostingbedrijf Verne Global in de stad Keflavik, moet het eerste volledig klimaatneutrale datacentrum worden. IJsland biedt niet alleen koude lucht die geschikt is om de servers te koelen, maar kan ook 100 procent groene stroom leveren op basis van aardwarmte en waterkracht.

Het datacentrum maakt gebruik van prefabelementen en kan daardoor op amper drie maanden operationeel zijn. Verne Global maakt ook dankbaar gebruik van de moeilijke economische omstandigheden in IJsland, waardoor het bijvoorbeeld stroom erg goedkoop kan aankopen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.