India zoekt atleten bij vissers en straatartiesten

Er zijn meer dan een miljard Indiërs, maar met een totaal van 17 medailles heeft India tot nu toe geen potten gebroken op de Olympische Spelen. Om daar wat aan de doen gaan de autoriteiten in de Indiase deelstaat Tamil Nadu nu op zoek naar zwem- en turntalent bij kinderen van vissers en straatartiesten.
“We hebben enorme zwemtalenten ontdekt onder de vissers langs de kust”, zei de minister van sport van Tamil Nadu, T.P.M. Mohideen Khan aan het Maleisische persbureau Bernama. “We hebben kinderen tussen 10 en 15 jaar uitgekozen en geven hen nu een speciale opleiding in watersport.”
Twintig visserskinderen gaan momenteel naar een speciale watersportschool op kosten van de staat. Tamil Nadu selecteerde ook twintig kinderen van straatartiesten, met een bijzondere gave voor koorddansen en buitelsprongen, in de hoop er topturners van te maken. Intussen wordt de mogelijkheid onderzocht om plattelandskinderen die niet naar school gaan een opleiding atletiek te geven.
 “Aanvankelijk stonden de acrobatenfamilies niet te springen voor het idee”, geeft Mohideen toe, “maar uiteindelijk konden we hen overhalen met gratis kost en inwoon voor de kinderen. We willen kinderen met talent de kans geven om te schitteren en daarom voorzien we in training, genoeg eten en een goede begeleiding. We werken daarbij nauw samen met voedingspecialisten en dokters, die begrijpen wat atleten nodig hebben om optimaal te presteren.”

Schrale oogst


India’s Olympische palmares oogt tot nu toe bijzonder schraal. Het land haalde in totaal 17 medailles, waarvan 11 in hockey, de enige discipline waarin het ooit goud haalde. Het scoort daarmee even goed of slecht als Thailand, dat maar 63 miljoen inwoners heeft. België, met 10 miljoen inwoners, haalde al 142 medailles en het voormalige Oost-Duitsland (16 miljoen inwoners) zelfs 519.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.