Indonesië: een democratie in flux

Met een geschatte 210 miljoen praktiserende moslims op een totaal van ruim 240 miljoen inwoners is de Indonesische Republiek zowel de grootste moslimnatie als de op twee na grootste democratie ter wereld. Die twee in het oog springende feiten roepen vraagtekens op: kunnen islam en vrijheid van meningsuiting werkelijk hand in hand gaan?

In het maatschappelijke debat wordt islam doorgaans tot een object herleid: men praat niet mét de islam, maar over de islam. Dat gebeurt doorgaans in stereotype en weinig flatterende bewoordingen, terwijl de werkelijkheid een stuk complexer is. Een grondige analyse van een maatschappelijke situatie die de Indonesische weerspiegelt (een democratisch land met een moslimmeer

Wat betekent democratie concreet in het dagelijkse leven van Indonesiërs?
heid en een christelijke minderheid) biedt een unieke kans om inkijk te geven in de hedendaagse denkwereld van moslims. Wat betekent democratie concreet in het dagelijkse leven van Indonesiërs?

Stefaan Van Bruwaene bericht vanuit Indonesië. Lees verder op Apache.be.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift