iPhone moet zichzelf opladen

Apple heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd voor een oplaadtechnologie die gebruik maakt van beweging. Mogelijk komt die op termijn in producten zoals de iPhone en de iPad terecht.

De fabrikant beschrijft in de patentaanvraag een systeem met magneten die bewegen langs spoelen die op een printplaat gedrukt zijn. “De magneten kunnen bewegen, als de gebruiker het toestel schudt of wandelt of rent terwijl hij het toestel vasthoudt. Zo wordt een spanning opgewekt in de spoelen, die gebruikt kan worden om stroom te genereren.”

Elektromagnetische inductie is niet baanbrekend en wordt nu al ontwikkeld om bijvoorbeeld elektrische voertuigen aan te drijven. Wel de manier waarop de technologie wordt toegepast: Apple wil de spoelen printen op een plaat, net zoals schakelborden op printplaten worden geproduceerd. Op die manier kan het systeem geminiaturiseerd worden.

Het is onduidelijk of en wanneer de nieuwe technologie in consumentenproducten terechtkomt. IT-fabrikanten staan erom bekend dat ze frequent patentaanvragen doen voor systemen die uiteindelijk niet in hun toestellen opduiken. Toch zijn waarnemers ervan overtuigd dat het Apple menens is, omdat de levensduur van de batterij een cruciaal element zal worden in de concurrentiestrijd. De ontwikkeling van een nieuwe, erg zuinige chip in de meest recente iPhone5 past in die denkwijze.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.