Iran lanceert eigen CNN

Iran start binnen de twee maanden met een Engelstalige nieuwszender. “Press TV” mikt op kijkers in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Met het nieuwskanaal wil Iran “de andere kant van het verhaal” tonen. Nu al prijkt de nieuwssite van Press TV online.
“Press TV” zal vooral nieuws brengen uit het Midden-Oosten en hoopt de globale dominantie van westerse mediabedrijven te kunnen doorbreken. Het kanaal wil naar eigen zeggen de culturele verschillen overbruggen en de rijkdom van politieke en culturele verschillen in de verf zetten.
Mohammad Sarafraz, een afgevaardigde van de Iraanse staatsomroep, zegt aan Payvand’s Iran News dat de nieuwszender een reactie is op “het negatieve nieuws rond Iran in de Verenigde Staten, Europa en tv-kanalen in de regio.” Hij hoopt dat Iran via het kanaal zijn boodschap overal ter wereld kan verspreiden.
Journalisten in verschillende delen van de wereld zijn al aan de slag gegaan en bieden de klok rond nieuws aan op de website presstv.ir. Op het satellietkanaal van de zender zijn al logo’s en videofragmenten te zien. De programma’s voor de nieuwszender worden in Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland in elkaar gestoken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3210   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur