Israël lanceert quiz over zijn heiligdommen op Facebook

Israël promoot zichzelf en zijn heiligdommen tegenwoordig via een quiz op Facebook. Het Israëlische consulaat-generaal in New York voegde de toepassing zondag toe aan de populaire sociale netwerksite. Aanleiding is de grote aandacht voor het bezoek van de paus aan Israël.
Wie een Facebook-account heeft en naar de toepassing gaat, heeft de keuze tussen een makkelijke, een minder makkelijke en een moeilijke quiz, goed voor respectievelijk 10, 15 of 25 vragen, over de heilige plaatsen in Israël, of over de het moderne Israël.
Vragen uit de makkelijke quiz zijn bijvoorbeeld op welke plaats Jezus gearresteerd werd (Gethsemane) en wanneer het Britse mandaat over Israël eindigde (1948). Bij de vragen zijn fraaie foto’s geplaatst.
‘Holy Land Trivia’ heet de toepassing. Het New Yorkse consulaat-generaal bedoelde de toepassing als “een ontmoeting via beelden met vele betekenisvolle plaatsen in Israël, die gebruikers de kans geeft hun pas verworven kennis met hun Facebook-vrienden te delen”, zoals het in een persbericht luidt.
Quizzen behoren tot de populairste toepassingen op Facebook. Ze worden over de meest uiteenlopende onderwerpen gemaakt. Na het beantwoorden van alle vragen krijgt de gebruiker telkens het verzoek om het resultaat te publiceren op de eigen Facebookpagina en zijn Facebookcontacten uit te dagen tot dezelfde quiz.
De timing van ‘Holy Land Trivia’ heeft te maken met het pausbezoek aan Israël. Benedictus XVI kwam deze voormiddag in Tel Aviv aan voor een vijfdaags bezoek aan Israël.
“Het bezoek van de paus geeft ons de kans om de mensen kennis te laten maken met de historische plaatsen en met het moderne Israël en zijn vele belangrijke plaatsen”, zei woordvoerder David Saranga van het consulaat-generaal aan de Israëlische krant Haaretz. “Veel mensen horen over Israël en het Heilige Land op een abstracte manier en wij willen hen helpen een link te leggen met de echte plaats.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.