Israël vernielt bedoeïenendorp

De Israëlische overheid heeft het bedoeïenendorp al-Arakib in de Negevwoestijn met de grond gelijk gemaakt. Bulldozers vernielden de huizen van ongeveer driehonderd inwonders.
Al-Arakib is een van de 45 bedoeïenendorpen die niet erkend is door de Israëlische autoriteiten. Volgens Haia Noach, directeur van het Negev Co-existence Forum, arriveerden de bulldozers gisteren (dinsdag) in de vroege ochtend. “Ze deden er zo’n drie tot vier uur over om alle huizen te vernielen”, zegt ze.
Er braken schermutselingen uit toen de dorpelingen en zo’n 150 activisten de vernielingen probeerden stil te leggen.
Politiewoordvoerder Mickey Rosenfeld bevestigt de ochtendlijke operatie, maar wijst erop dat de huizen “illegaal gebouwd zijn” en dat de vernieling strookt met een rechterlijke uitspraak die elf jaar geleden gedaan werd, maar nooit geïmplementeerd was.
Noach spreekt over een “oorlogsverklaring”. De bewoners wachten op hulp en zullen waarschijnlijk ter plaatse tenten opzetten, zegt ze. Volgens het Negev Co-existence Forum leeft de helft van de 155.000 bedoeïenen in de Negev – allemaal Israëlische burgers - in dorpen die niet erkend zijn door de overheid. Ze beschikken niet over diensten als water en elektriciteit.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.