Jazz in de schaduw van het Atomium

Op 12 en 13 juli vindt in het Groentheater in het Ossegempark in Laken Brosella Folk & Jazz plaats. Het gratis festival in de schaduw van het Atomium is aan zijn 32ste editie toe.
  • Brosella Op 12 en 13 juli vindt in Brussel het gratis folk- en jazzfestival Brosella plaats Brosella
Net zoals de vorige edities staat het festival zaterdag in het teken van folk en zondag in het teken van jazz. Zo komen op zaterdag onder meer het Britse Chris Wood Trio, de bonte Fanfare La Panika, met muzikanten uit België, Bulgarije Frankrijk, en het Franse La Cor de la Plana, langs. Op zondag opent Les Doigts de l’Homme en staan ook het Maria Schneider Orchestra, Paul Bley en Flat Earth Society geprogrammeerd.
 
Voor de kinderen is er een exclusief programma “Brosella for the Kids” met workshops, straattheater, circus en muziek

Amfitheater


Brosella Folk & Jazz ontstond in 1977 als initiatief van de stad Brussel om het in onbruik geraakte Groentheater nieuw leven in te blazen. Het amfitheater in openlucht lag er sinds de wereldtentoonstelling van 1958 verwaarloosd bij.
Op Brosella speelden doorheen de jaren zowat iedereen met naam en faam in zowel folk als jazz, van The Chieftains, Planxty, Ladysmith Black Mambaso, A.J. Croce, Chico Freeman, Elvin Jones en Billy Cobham tot Toshiko Akiyoshi, Doudou N’Diaye Rose, David Sanchez, Juan-Jose Mosalini, Lew Tabackin, David Grisman, Maria Schneider, Paul Bley en vele anderen.
 Ook de top van eigen bodem is er telkens bij, met artiesten als André Bialek, Philip Catherine, Philippe Lafontaine, Etienne Verschueren, Rum, Willy Donni, Urban Trad, Charles Loos, Steve Houben, Bruno Castellucci, Felix Simtaine, Wannes van de Velde, Ishtar en uiteraard peter Toots Thielemans.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.