Journaliste Al Jazeera is vrij

De Arabische nieuwszender Al Jazeera heeft bevestigd dat Dorothy Parvaz, die al meer dan een week vastzat in Syrië, vrijgelaten is. De journaliste is al veilig terug in Doha, waar het hoofdkwartier van de zender is gevestigd.

Parvaz verdween negentien dagen geleden na haar aankomst op de luchthaven van de Syrische hoofdstad Damascus. Dagenlang was er onduidelijkheid over haar lot, tot de Syrische overheid toegaf dat ze was gearresteerd. Tijdens haar gevangenschap mocht ze geen contact hebben met de buitenwereld.

“Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat Dorothy Parvaz vrijgelaten is, veilig is en terug bij ons in Doha is aangekomen”, liet een woordvoerder van Al Jazeera weten. “Ze heeft opnieuw contact met haar familie, en we zijn nu bij haar om meer te weten te komen over haar wedervaren de voorbije negentien dagen.”

Al Jazeera en de familie van Parvaz riepen de Syrische overheid herhaaldelijk op om de journaliste vrij te laten. “Ze is veilig in Doha en komt binnenkort naar Vancouver”, zei haar verloofde Todd Barker op Facebook. “We kunnen niet wachten om haar te zien.”

Barker sprak ook zijn dank uit aan Amerikaanse en Canadese ambtenaren, het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) en het Internationale Rode Kruis, die allemaal bijgedragen hebben aan de vrijlating.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.