Kaaitheater brengt kunstenaars en denkers samen rond klimaatverandering

Van 17 tot 23 januari komen economen, denkers en kunstenaars samen in het Brusselse Kaaitheater voor de vierde editie van het festival Burning Ice.  Het festival biedt een theoretische, praktische én poëtische kijk op economie.

Volgens het Kaaitheater wordt ons blinde geloof in de heilige drievuldigheid van ‘groei-prijs-geld’ als beste maatstaf voor menselijk welzijn door de huidige financiële en ecologische crisissen behoorlijk op de proef gesteld. Daarom nodigt het Brusselse cultuurhuis economen, denkers en kunstenaars uit die economische groei koppelen aan milieu-impact. Samen proberen ze andere waarden en principes binnen te brengen in de economische logica.

Het festival speelt zich af op drie locaties: het Kaaitheater, het KBC-auditorium en een tijdelijke tentenkolonie met 6 hexajurts op de Akenkaai aan het kanaal.

Op het programma staan onder meer een tweedaagse Un-Economic Summit met gesprekken en interventies van economen en andere denkers, theatervoorstellingen van Davis Freeman (Investment) en Jan Ritsema c.s. (Oidipous, my foot — wereldpremière), documentairefilms zoals ‘Around the World with Joseph Stiglitz’, een concert van DAAU bij de projectie van ‘Our Daily Bread’, een hallucinante film van Nikolaus Geyrhalter over de Europese voedingsindustrie en Changing Tents, zes hexajurts op de Akenkaai die een tijdelijke hotspot voor sociaal-economische verandering vormen.

Voor een overzicht van alle activiteiten: www.kaaitheater.be/burningice

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.