Karl Rove voorspelt grote overwinning Obama

Karl Rove, de meesterstrateeg achter de twee succesvolle verkiezingscampagnes van de Amerikaanse President George Bush, voorspelt een verpletterende overwinning voor de democratische kandidaat Barack Obama.
Rove windt er op zijn website geen doekjes om dat hij weinig hoop koestert: Obama zal zijn republikeinse tegenstander John McCain verslaan met een verpletterende voorsprong van 338 kiesmannen tegenover 200. Dat zou de grootste overwinning zijn sinds Bill Clinton in 1996 Bob Dole versloeg met 379 tegenover 159 kiesmannen.

Volgens Rove zal Obama dat overwicht te danken hebben aan het overwinningen in het grootste deel van de strijdstaten. Enkel in Missouri zou McCain nog een kans maken, terwijl Florida, Ohio, Pennsylvania, Colorado, New Mexico, Minnesota en Iowa zouden zwichten voor Obama.
Karl Rove is beroemd als de meesterstrateeg die Bush tot tweemaal toe naar de overwinning loodste in zijn verkiezingscampagnes. Ook tijdens de ambtstermijnen van van Bush bleef Rove een belangrijke invloed uitoefenen. Als belangrijkste adviseur van Bush wordt hij gezien als het brein achter veel controversiële beleidskeuzes van de Amerikaanse president.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3195   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift