Keurmerk voor goede doelen in Nederland

In Nederland is vanochtend het allereerste keurmerk voor goede doelen gelanceerd. Het keurmerk geeft inzicht in de prestaties van fondsenwervende instellingen.
Het Keurmerk Goede maakt de prestaties van goede doelen-organisaties inzichtelijk en zou op termijn moeten samensmelten met het CBF-Keur (dat zich vooral op verantwoorde fondsenwerving richt maar geen aandacht geeft aan prestaties) zodat er een enkel keurmerk komt.
‘Een keurmerk dat niet alleen goed bestuur meet en de manier van fondsenwerving, maar ook de prestaties en resultaten van de goede doelen-organisaties’, verduidelijkt de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders.
Vijftien goede doelen-organisaties kregen vanochtend het keurmerk uitgereikt, nog eens dertig  organisaties hebben het keurmerk aangevraagd en tegen eind dit jaar hoopt de Stichting aan 100 goede doelen-organisaties het keurmerk te kunnen uitreiken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.