Kleinere hulporganisaties in financiële problemen door Music for Life

Verbazingwekkend hoeveel solidariteit Studio Brussel teweegbrengt met Music for Life. Een week lang mobiliseert heel Vlaanderen zich voor het goede doel. Er is echter ook een keerzijde aan de medaille.

“Om eerlijk te zijn is Music for Life een dikke financiële ramp voor onze projecten”,vertelt Chantal De Maeyer, voorzitter van de organisatie Sprinkle.

Sprinkle is een vzw die weeshuizen bouwt in Zuid-Afrika om AIDS-weeskinderen een veilig thuis te geven en ze de kans te bieden om naar school te kunnen gaan. In februari 2009 opende De Maeyer het ‘Sprinkle Orphanage  & Child Center’. Alles ging goed, tot de actie van Studio Brussel begon.

Spaarcenten moeten aanspreken

“Het probleem is dat het grote publiek denkt dat de opbrengst van Music for Life naar verschillende projecten en organisaties voor Aids-weeskinderen gaat, maar dat is niet zo”, zegt Chantal De Maeyer.

In werkelijkheid gaat de opbrengst van Music for Life integraal naar het Rode Kruis. Wat het Rode Kruis er precies mee gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk, maar ondertussen lopen kleinere hulporganisaties heel wat inkomsten mis. “Het is zo erg dat ik deze maand de rekening van het weeshuis amper kan betalen. Ik heb mijn eigen spaarcenten moeten aanspreken om onze weeskinderen van eten te voorzien.”

Opbrengst delen

“Ik vind Music for Life zeker geen slecht initiatief. Het blijft een prachtig staaltje solidariteit,” zegt De Maeyer. Ze vraagt zich echter af of het niet mogelijk is om de opbrengst te verdelen onder verschillende organisaties en niet alles te storten naar het Rode Kruis. “Als ik bedenk dat we met amper 1% van de opbrengst ons weeshuis een jaar lang zouden kunnen laten draaien en dat we nu financiële problemen hebben door Music for Life, dan doet dat wel pijn.”

© 2010 — StampMedia — Emilie Laurent

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.