Klimaatclip gelanceerd

De klimaatclip, die Nick Balthazar op 29 augustus opnam op het strand van Oostende met 12.000 dansende mensen, is vandaag verschenen. Doel is de politiek een zetje in de rug te geven in aanloop naar de Klimaattop in Kopenhagen.
  • The Big Ask Op de site kan iedereen zijn dansclipje toevoegen. The Big Ask
Het startschot voor de clip werd in ons land gegeven, maar de clip is ondertussen al vertaald in 20 talen. Van het Bulgaars tot het Hindi, van Portugees tot Chinees. De clip wordt verspreid via twee internationale televisienetwerken:  de EBU (European Broadcasting Union) die de clip aanbiedt aan de verschillende televisiezenders en ook het Europese en Internationale netwerk van televisie-weermannen en -vrouwe (CBE). 
Grote internationale organisaties, waaronder Greenpeace, Friends of The Earth, Oxfam, WWF, hebben mee hun schouders onder het project gezet en verspreiden de clip naar de eigen nationale kantoren en afdelingen. In ons land roept de clip op om massaal aanwezig te zijn op de klimaatbetoging  ‘Loop storm voor het klimaat’ op 5 december in Brussel.

Online evenement


De lancering van de clip ‘The Big Ask Again - Dance for the climate’ vormt terzelfder tijd het startschot van een wereldwijd online-evenement, want op de website www.dancefortheclimate.org kan iedereen ook zijn dansclipje toevoegen.
Jeugdbewegingen, scholen, verenigingen of gewoon groepjes vrienden kunnen ook een danslipje maken of gewoon zichzelf filmen al dansend en het filmpje toevoegen op de site, om ook deel uitmaken van een hopelijk ooit wereldwijde dans manifestatie. 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.