Kline en Co. in het verweer tegen mensenhandel

Na bloeddiamanten en wapentrafiek heeft Hollywood met de mensensmokkel een nieuw internationaal campagnethema gevonden om een spannende actiefilm aan op te hangen. In “Trade” probeert Oscarwinnaar Kevin Kline een Mexicaans meisje te redden uit de klauwen van de seksindustrie.
“Trade” is het verhaal van de zoektocht naar een gekidnapt 13-jarig Mexicaans meisje (Paulina Gaitan), door haar 17-jarige broer (Cesar Ramos) en een Texaanse politieman (Kevin Kline). De film is gebaseerd op de reportage “The Girls Next Door” van Peter Landesman, die in 2004 verscheen in het magazine van de New York Times. De Duits/Amerikaanse productie onder regie van Marco Kreuzpaintner komt in België pas eind januari in de bioscoop, in Nederland al op 18 oktober.
“We willen het probleem een menselijk gelaat geven”, zei Kline bij de avant-première van de film bij de Verenigde Naties in New York. Volgens de Hollywoodster wil de film de mensen bewust maken van een probleem “dat voor iedereen duidelijk zichtbaar is.” “We proberen het systeem onder de aandacht te brengen, maar zonder sensatiezucht.”
“Een onbeschaamde blik in de machinaties van de internationale smokkel in sekslavinnen”, zo noemde een andere Oscarwinnaar, de actrice Meryl Streep, de film na afloop van de vertoning. “Wie hierdoor niet wordt aangegrepen, heeft last van rigor mortis.”
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kwam in zijn laatste jaarrapport over het probleem tot de vaststelling dat de gerechtelijke actie tegen mensenhandelaars in veel landen te wensen overlaat. Het ministerie noemde ook enkele landen die wel vooruitgang boeken, waaronder Georgië, Hongarije, Slovenië en Israël.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.