Korting op het boek 'De grote dictatortour'

Een beklemmende reis door 12 vergeten dictaturen geschreven door Marten Blankesteijn & Irene De Zwaan

Uitgeverij Lannoo biedt de lezers van MO* en MO.be een korting van 5 euro aan bij aankoop van het boeiende boek ‘De grote dictatortour’ van Marten Blankesteijn en Irene De Zwaan.

Korte inhoud

Van Irak tot Indonesië, van Ghana tot Chili: langzaam maar zeker sneuvelt de ene na de andere dictator. Een treurige zaak voor liefhebbers van gouden standbeelden, heilige autobiografieën en andere grootheidswaanzin.

Gelukkig zijn er in de wereld nog altijd exemplaren van deze bedreigde diersoort te vinden. In drie maanden reizen Marten Blankesteijn en Irene de Zwaan door twaalf dictaturen in het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Ze belanden in een eendaagse onafhankelijkheidsoorlog in Jemen, voetballen in Kazachstan met corrupte agenten tegen de geheime dienst en vereren de ‘president voor het leven van het onafhankelijke, neutrale Turkmenistan, Saparmoerat Turkmenbashi de Grote’.

De grote dictatortour brengt een ode aan hedendaagse dictators, maar laat ook zien hoe mensen verstrikt raken in een web van corruptie, willekeur en angst. Het boek is het verslag van twee jonge journalisten die in drie maanden tijd 12 dictaturen bezoeken. Een reis vanuit Egypte, via Syrië, Saoedi-Arabië en Jemen, naar onder meer Iran, Tadzjikistan en eindigend in Kazachstan.

Het gaat om veelal vergeten dictaturen, waar je vrijwel niets over leest in de dagelijkse media, maar stuk voor stuk wel belangrijke landen in de periferie van de Europese Unie. In het boek reis je samen met hen door ‘Dictatoria’, zie je hoe het leven er écht is en krijg je een unieke inkijk in samenlevingen die vaak gesloten blijven voor de buitenwereld.

Korting voor MO*lezers

Uitgeverij Lannoo biedt de lezers van MO* een korting van 5 euro aan bij aankoop van dit boeiende boek. In plaats van 17,95 euro betaal je als MO*lezer slechts 12,95 euro.

Je kan het boek via deze link bestellen.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur