Kraanwater is hot

Kraanwater is lekkerder èn ecologischer dan fleswater. Geen nieuw idee, wel leuk vormgegeven in de hippe Britse campagne We want tap!. De bedenker is een ethisch communicatiebureau, Provokateur, dat onder de naam TAP de campagne koppelt aan een goed doel. Provokateur doet dat door drinkflesjes te verkopen, waarbij zeventig procent van de opbrengst naar goede doelen gaat.
Ook Londense meesterkoks schaarden zich achter de campagne om kraantjeswater te promoten en roepen op tot actie: restaurantbezoekers moeten kraantjeswater bestellen. Een dergelijke campagne zou niet misstaan in België waar mensen hardnekkig bij de fles zweren. De gemiddelde Belg drinkt volgens de watermaatschappij PIDPA immers 148 liter fleswater per jaar, Dat is zes keer meer dan de gemiddelde wereldburger, en daarmee zijn we de vierde grootste fleswaterdrinker ter wereld.
Nochtans zijn de feitelijke argumenten pro oorverdovend: kraanwater drinken is veilig want beter gecontroleerd dan fleswater. Kraanwater is ook veel beter voor het milieu dan gebotteld bronwater dat opgepompt, verpakt en verscheept moet worden en de afvalberg vergroot. Nog een argument is uiteraard de kostprijs. Een argument tegen zou de smaak zijn. Maar ook daar bestaat een oplossing voor: de filterkan. Al zou het smaakverschil vooral tussen de oren van de mens zitten. TAP daagt mensen alvast uit om zelf een smaaktest te doen, gemakkelijk te downloaden van www.wewanttap.com.
Wie het per se bij spuitwater wil houden, kan in gespecialiseerde elektrozaken een betaalbaar toestel kopen dat koolzuurgas in een fles met kraanwater pompt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.