Kunst door de ogen van jonge Turken

Op zondag 11 september ging de tentoonstelling ‘Jonge Turken’ van start in het Genkse cultuurcentrum C-mine. Nog tot en met 23 oktober is er heel wat kunst te zien van zes jonge Turken.

De naam van de tentoonstelling mag zeer letterlijk genomen worden. Alle exposanten hebben een Turkse achtergrond maar deze tentoonstelling toont de betekenis van kunst voor de artiest, ongeacht de origine.

Gökhan Girginol brengt in zijn installatie fotografie, video en schilderwerk samen. Hij haalde zijn inspiratie uit bezoeken aan psychiatrische instellingen in de Franse Loirestreek. Öznur Özturk gooide het over een heel andere boeg met haar foto’s van het Turkse Offerfeest.

Theater

Girginol regisseerde als bachelorproef het theaterstuk ‘Fons van Achtertuin’. Het decor bestaat uit verschillende kunstwerken en plasticfolie als venster voor het podium. De 21-jarige Damien Chapelle vertolkt de hoofdrol. Verder kan je werken bezichtigen van Abdul-Vahit Duman, Derya Akgüre en Eser Ünal.

© 2011 — StampMedia - Shana Massy

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.