A La Panxa del Bou: warm mestizo-album

La Troba Kung-Fú brengt op haar tweede album ‘A La Panxa del Bou’ opnieuw een knappe hedendaagse mix van cumbia, reggae, salsa, dub en latin overgoten met een flinke scheut accordeonfolk.

De groep rond Joan Garriga, die we in een vroeger leven kenden als de frontman van Dusminguet, slaagt erin om je vanaf de eerste minuut mee te nemen op een boeiende luistertrip naar de warme boorden van de Middellandse Zee en naar het nog warmere Catalaanse binnenland.

Dusminguet was samen met Ojos de Brujo, Amparanoia en Macaco één van de vaandeldragers van de Spaanse mestizomuziek. Na allerhande problemen besloot de groep er in 2004 een punt achter te zetten. La Troba Kung-Fú blijkt echter een waardige vervanger. 

De accordeon van frontman Garriga speelt de hoofdrol op deze tweede plaat van de Catalaanse band en dat zorgt ervoor dat de liedjes origineel en warm klinken. De nummers ‘Subway Walk’ en ‘Petit Rumbero’ bruisen van de energie en doen aan het betere werk van Manu Chao en Macaco denken. Hoogtepunt van de plaat is het rustige ‘Flor de Primavera’, een prachtige ode aan de lente en aan de liefde, een nummer dat je nu al doet smachten naar dat eerste terrasje in de zon. Sommige nummers, vooral in het tweede deel van de plaat, missen wat spanning, maar echt vervelen doen ze niet.

Wie de winter kotsbeu is, kan La Troba Kung-Fú aan het werk zien op 17 februari in de Nijdrop in Opwijk en op 18 februari op het D’Hiver Rock festival in Doornik. Ongetwijfeld komt de groep ook nog terug naar de vele zomerfestivals die ons landje rijk is. Zoals de meeste mestizobands heeft ook La Troba Kung-Fú een ijzersterke livereputatie.

Links

www.latrobakungfu.net
www.myspace.com/latrobakungfu

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.