Lens op de Arabische protesten

De Egyptenaren en de Tunesiërs schreven geschiedenis, een voorbeeld dat gevolgd wordt met spontane volksprotesten in andere Arabische landen en Iran.

Het medogenloze geweld door Khadafi en de veroveringsroute van de opstandelingen in Libië, de chaos en de steeds grimmiger wordende sfeer in Jemen, de hernieuwde protesten in Tunesië… De snelheid en de golfbeweging van de protesten maken het moeilijk het overzicht over de Arabische opstand te bewaren.

MO* zoomt in op de protesten en geeft duidelijke antwoorden op de vragen waar en in welke politieke context de demonstraties zich afspelen, wie de verschillende spelers zijn, wat hun eisen zijn en welke balans de revoltes opleveren.

De informatie wordt op regelmatige basis vernieuwd en aangevuld.

Volg hier de updates en balans van de Arabische en Iraanse protesten, weergegeven in eenvoudige landenfiches en kaartjes met de locatie van de belangrijkste protesten:

MarokkoFicheKaart
JemenFicheKaart
IranFicheKaart
LibiëFicheKaart
BahreinFicheKaart
JordaniëFicheKaart
TunesiëFicheKaart
SyriëFiche 
EgypteFicheKaart
AlgerijeFiche 

 

De fiches en de kaarten zijn ook te raadplegen via de overzichtskaart.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur