Lens op de Arabische protesten

De Egyptenaren en de Tunesiërs schreven geschiedenis, een voorbeeld dat gevolgd wordt met spontane volksprotesten in andere Arabische landen en Iran.

Het medogenloze geweld door Khadafi en de veroveringsroute van de opstandelingen in Libië, de chaos en de steeds grimmiger wordende sfeer in Jemen, de hernieuwde protesten in Tunesië… De snelheid en de golfbeweging van de protesten maken het moeilijk het overzicht over de Arabische opstand te bewaren.

MO* zoomt in op de protesten en geeft duidelijke antwoorden op de vragen waar en in welke politieke context de demonstraties zich afspelen, wie de verschillende spelers zijn, wat hun eisen zijn en welke balans de revoltes opleveren.

De informatie wordt op regelmatige basis vernieuwd en aangevuld.

Volg hier de updates en balans van de Arabische en Iraanse protesten, weergegeven in eenvoudige landenfiches en kaartjes met de locatie van de belangrijkste protesten:

MarokkoFicheKaart
JemenFicheKaart
IranFicheKaart
LibiëFicheKaart
BahreinFicheKaart
JordaniëFicheKaart
TunesiëFicheKaart
SyriëFiche 
EgypteFicheKaart
AlgerijeFiche 

 

De fiches en de kaarten zijn ook te raadplegen via de overzichtskaart.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.