Lopen met de Kenianen

In Lopen met de Kenianen gaat journalist, columnist en amateurhardloper Adharanand Finn op zoek naar het geheim achter het succes van de Keniaanse lopers. Hij begint zijn zoektocht in thuisland Engeland, maar beseft algauw dat hij daar de antwoorden niet zal vinden. Met de niet-aflatende steun van vrouw en kinderen pakt hij op een dag zijn koffers en trekken ze met zijn allen voor een jaar naar Iten in Kenia.

Finn schrijft met een ontwapenende eerlijkheid, zijn relaas leest als dat van een jongetje dat voor het eerst op een rollercoaster mag: verrukt en in volle bewondering. Zijn trainingsverhalen zijn doorspekt met ontmoetingen met grote Keniaanse lopers en het dagdagelijkse van het leven in Kenia. Finns onbevangenheid en passie voor het hardlopen smeden ook voor de lezer banden tussen mensen en plaatsen die voorheen onzichtbaar waren.

Lopen met de Kenianen is een absolute aanrader voor iedereen die van hardlopen houdt, of al zo lang plannen heeft om eraan te beginnen, maar ook voor wie vanuit de luie zetel simpelweg nieuwsgierig is naar de mosterd die hij uit Kenia haalde om zijn droom te realiseren: de marathon van New York lopen. Met zijn boek toont Finn hoe een simpele vraag een complex en genuanceerd antwoord kan opleveren, als de zoektocht maar eerlijk is.

Lopen met de Kenianen door Adharanand Finn is uitgegeven door De Arbeiderspers. 262 blzn. ISBN 9789029583275

EXCLUSIEVE KORTING VOOR MO*LEZERS
MO*lezers krijgen een exclusieve korting van € 2,5 bij aankoop van elk gerecenseerd boek in volgende boekhandels: De Groene Waterman (Antwerpen), De Zondvloed (Mechelen & Roeselare), De Reyghere (Brugge) en Malpertuis (Genk). Print deze recensie af en geef de print af  bij aankoop van het boek. e korting  is 2 maanden geldig na publicatie van deze recensie (zie datum bovenaan).

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2968   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift