Maleisische moskeeën in de bres voor schildpadden

In vijfhonderd moskeeën in de Maleisische staat Terengganu worden vrijdag preken gehouden over de bescherming van de schildpad. Een gelijkaardig project in Zanzibar bleek erg succesvol.
Terengganu, aan de noordoostelijke zijde van Maleisië, is de plaats waar vier bedreigde soorten zeeschildpadden aan land gaan om eieren te leggen. Twee soorten, de karetschildpad en lederschildpad, zijn met uitsterven bedreigd. Om de lokale bevolking te overtuigen van het belang van de schildpadden, benaderde het Wereldnatuurfonds de geestelijke leiders in de streek.
Die stelden een preek op, die vrijdag 21 november gegeven zal worden in de vijfhonderd moskeeën van de provincie en die zich specifiek richt op de bescherming van de schildpadden.
Volgens de Maleisische krant New Straits Times is het niet de eerste keer dat er in Maleisië gepreekt wordt voor milieubescherming. Twee jaar geleden leverde een gelijkaardig initiatief al veel positieve reacties op.
In Zanzibar bleek een vergelijkbare campagne erg succesvol. Daar werkt de Islamitische Stichting voor Onderzoek naar Milieu en Ecologie (IFEES) al sinds 2000 nauw samen met het WWF en Care International. Lokale vissers werden er aan de hand van teksten uit de Koran van overtuigd om niet langer met springstoffen te vissen rond gevoelige koraalriffen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.