Manu Chao komt naar Antwerpen

Festivalnieuws heet van de naald. Op 3 juli komt niemand minder dan Manu Chao met zijn begeleidingsband Radio Bemba Sound System naar het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne bij Antwerpen.

Manu Chao groeide op in de buitenwijken van Parijs. Hij kreeg de revolutie met de paplepel ingegoten en zou zich via allerlei groepjes opwerken tot de muzikale stem van de andersglobalisten. Eerst met het door The Clash en The Jam beïnvloedde Hot Pants. Nadien met Mano Negra. Ze brachten een unieke cocktail van punk, flamenco, ska, salsa, reggae en andere exotische ritmes. Nummers als ‘King Kong Five’, ‘Mala Vida’ en ‘Hamburger Fields’ vormen nog steeds hoogtepunten tijdens zijn optredens.

De commerciële doorbraak kwam er met de release van zijn eerste solo-cd ‘Clandestino’ (1998) en werd bestendigd met ‘Próxima Estación: Esperanza’ (2001), ‘Sibérie m’était contéee ‘(2004) en ‘La Radiolina’ (2007). Met het collectief genaamd Radio Bemba Sound System zette hij ondertussen wereldwijd concertzalen in vuur en vlam. Manu Chao is ook producer van andere platen, onder andere ‘Dimanche à Bamako’ van het Malinese duo Amadou & Mariam.

Op ieder festival weerklinken songs als ‘Bongo Bong’, ‘Me Gustas Tú’, ‘Mr. Bobby’, ‘Merry Blues’, ‘Rainin in Paradize’ en ‘Clandestino’ en dat zal op 3 juli 2011 in het Rivierenhof niet anders zijn.
 
Een ticket kost 30 euro. De voorverkoop start op dinsdag 4 mei om 9u. Bestellen kan via 03.202 46 46 of www.openluchttheater.be.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2643   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur