Mark Zuckerberg slacht dit jaar zelf

Facebookoprichter Mark Zuckerberg eet dit jaar enkel nog vlees van dieren die hij zelf gedood heeft. Op die manier wil hij bewuster omgaan met zijn voeding.

De 27-jarige miljardair stelt zichzelf elk jaar een “persoonlijke uitdaging”. Vorig jaar leerde hij Chinees, het jaar daarvoor droeg hij elke dag een das. Dit jaar nam hij zich voor om enkel nog vlees te eten van dieren die hij zelf geslacht heeft. Hij zegt dat hij sindsdien een stuk gezonder eet. “Ik heb geleerd over duurzame landbouw en het kweken van dieren”, zegt hij in het tijdschrift Fortune.

Het nieuws kwam via Facebook. Op zijn profielpagina liet Zuckerberg weten dat hij “net een varken en een geit had gedood.” Dat bracht meteen een storm van reacties op gang, waarop Zuckerberg een en ander uitlegde. Hij stuurde ook een e-mail naar Fortune met de nodige uitleg.

“Dit jaar is mijn persoonlijke uitdaging om dankbaar te zijn voor het voedsel dat ik eet”, schrijft hij. “Ik denk dat veel mensen vergeten zijn dat een dier moet sterven voor het vlees dat we eten. Mijn uitdaging is dat niet te vergeten. Ik ben dit jaar zo goed als vegetarisch geworden, omdat het enige vlees dat ik eet afkomstig is van dieren die ik zelf slacht. Tot nog toe is dat een goede ervaring. Ik eet een stuk gezonder.”

Zuckerberg legt uit dat hij op het idee kwam tijdens een feestje bij hem thuis waar een varken gebraden werd. “Een aantal mensen vertelden me daar dat ze graag varkensvlees aten, maar niet echt wilden weten dat het een echt dier was dat geleefd heeft. Dat leek mij onverantwoordelijk”, schrijft hij. “Ik heb geen probleem met de keuze van mensen over wat ze eten, maar ik vind wel dat je er de verantwoordelijkheid voor moet nemen en dankbaar moet zijn, in plaats van te proberen negeren waar het vandaan komt.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2851   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift