Medailles Winterspelen uit gerecycleerde metalen

De medailles voor de Winterspelen in het Canadese Vancouver bevatten voor het eerst goud, zilver en koper die gerecycleerd zijn uit oude elektronica. Een deel ervan is afkomstig van het Belgische Umicore.
Teck Resources, een mijnbedrijf uit Vancouver, levert alle metalen voor de meer dan duizend medailles die op de Spelen uitgedeeld zullen worden. “We zijn vereerd dat we de metalen mogen leveren voor de medailles, en ook dat die voor het eerst gerecycleerde metalen bevatten uit weggeworpen elektronica”, zegt Teck-baas Don Lindsay. “Op die manier dragen we bij aan de duurzame filosofie van de Olympische en Paralympische Spelen.”
Het gaat om een primeur, zij het bescheiden: amper 1,52 procent van de twee kilogram goud, 0,12 procent van de bijna tweeduizend kilo zilver en iets meer dan 1 procent van de negenhonderd kilogram brons.
De gerecupereerde materialen zijn afkomstig van bijna zeven ton schakelborden, die onder meer afkomstig zijn van Umicore in België. De schakelborden werden in stukken gebroken, gesorteerd en verwarmd. Het hele proces werd ontwikkeld in samenspraak met het Canadese ministerie van Leefmilieu en voldoet volgens Tack aan alle ecologische standaarden.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3099   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift