Medvedev volgt Poetin op

De 42-jarige Dmitri Medvedev heeft volgens peilingen al in de eerste ronde van de Russische presidentsverkiezingen de absolute meerderheid van de stemmen gehaald. Medvedev was de gedoodverfde winnaar van de verkiezingen.
  • AP Photo/Alexander Zemlianichenko Medvedev volgt president Vladimir Poetin op AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Medvedev, die president Vladimir Poetin opvolgt, haalde het van de drie andere kandidaten: Andrej Bogdanov (de onbekende), Gennadi Zyuganov (de communist) en Vladimir Zhirinovski (de ultranationalist).
De Russische verkiezingen vonden plaats zonder waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). De OVSE vond dat de missie te veel belemmerd werd door Rusland. Zo was er onenigheid over de aantallen, de verblijfsduur en de werkwijze van de waarnemers.

Demografische uitdaging


Medvedev staat voor een enorme demografische uitdaging. Het grootste land ter wereld telt vandaag nog maar 142 miljoen inwoners, zes miljoen minder dan vijftien jaar geleden. Als die trend zich voortzet, kunnen de economische groei en nationale veiligheid in het gedrang komen.

Twee jonge Russische Russische journalistes, Maria Shirobokova en Ksenia Natorina, volgden afgelopen week de politieke berichtgeving op in de Russische media en schetsten portretten van de vier kandidaten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2938   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift