Meer Amerikanen voor militair ingrijpen in Syrië

Het aantal Amerikanen dat voorstander is van een militair ingrijpen in Syrië neemt toe maar de steun blijft veeleer bescheiden, zegt Pew-onderzoekscentrum. De toename heeft veel te maken met de recente berichten over chemische wapens.

Uit een peiling van het Pew-onderzoekscentrum blijkt dat 45 procent van de Amerikanen voorstander is van militaire actie door de Amerikanen en hun bondgenoten als bevestigd wordt dat Syrië chemische wapens gebruikt tegen antiregeringsgroepen.

Bij een vorig onderzoek, in december 2012, vond maar 27 procent dat de VS de verantwoordelijkheid hadden om iets te doen aan de gevechten in Syrië. Toen was nog geen sprake van berichten over chemische wapens. In de nieuwe peiling wordt voor het eerst expliciet gewag gemaakt van die berichten.

Niet echt wakker

Iets minder dan een derde van de Amerikanen is tegen een interventie. Maar, zegt Pew, de Amerikaanse publieke opinie ligt niet echt wakker van Syrië. Bijna een kwart heeft geen mening over een militair optreden in dat land.

Als het over het buitenland gaat, volgen de Amerikanen meer het nieuws over Noord-Korea, en de nucleaire bedreigingen aan het adres van de VS, dan dat over Syrië.

Bij Republikeinen is de bereidheid om militair in te grijpen in Syrië groter (56 tegen 24 procent) dan bij de Democraten (46 tegen 34 procent).

De peiling werd uitgevoerd bij duizend Amerikanen van 25 tot 28 april.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.