Migranten stuurden in 2006 ruim 300 miljard dollar naar huis


Migranten uit ontwikkelingslanden die aan het werk zijn in een industrieland stuurden in 2006 ruim 300 miljard dollar (211 miljard euro) naar huis. De ontwikkelingslanden ontvangen daarmee meer geld uit migratie dan uit ontwikkelingshulp.
De cijfers zijn afkomstig uit een rapport van het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD) en de Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank (IDB). Volgens de studie sturen zo’n 150 miljoen migranten min of meer regelmatig geld naar hun land van herkomst. Gemiddeld gaat het om bedragen tussen 100 en 300 dollar (70 tot 210 euro).
 “Dit is een voorzichtige schatting”, zegt Kevin Cleaver van IFAD, “Wanneer je al die kleine bedragen die migranten terugsturen samentelt, kom je aan een bedrag dat hoger ligt dan de officiële ontwikkelingshulp.” Rijke donorlanden gaven in 2006 bijna 104 miljard dollar (73 miljard euro) uit in het kader van ontwikkelingssamenwerking, zo blijkt uit de statistieken van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
Azië was met 114 miljard migrantendollars de voornaamste begunstigde van de geldstroom. Daarna volgen Latijns-Amerika en de Caraïben (68 miljard dollar), Oost-Europa (51 miljard dollar), Afrika (39 miljard dollar) en het Midden-Oosten (29 miljard dollar). India voert de rangschikking per land aan met 24,5 miljard dollar aan inkomsten, gevolgd door Mexico (24,2 miljard dollar), China (21 miljard dollar), de Filipijnen (14,6 miljard dollar) en Rusland (13,7 miljard dollar).
Het IFAD, een gespecialiseerd VN-orgaan gevestigd in Rome, baseerde zijn onderzoek op gegevens van centrale banken en bedrijven die geld terugsturen. De resultaten zullen worden voorgesteld op een forum op 18 en 19 oktober in Washington, dat gaat over de impact van de migrantendollars op de ontwikkeling van de plattelandseconomie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.