Milieubewustzijn groeit bij Brazilianen

Het aantal Brazilianen dat vindt dat het land geen milieuproblemen heeft is in twintig jaar fors gedaald.

In 1992, het jaar van de Top van de Aarde in Rio de Janeiro, vond 47 procent van de Brazilianen nog dat het land geen milieuproblemen had. Vandaag is dat gezakt tot 11 procent.

De cijfers komen van het ministerie van Leefmilieu. Dat onderzoekt hoe de bevolking het milieu en duurzame consumptie percipieert.

De studie laat ook zien dat 48 procent van de ondervraagde personen afval sorteert en dat 28 procent afval Braziliës grootste milieuprobleem vindt.

Ruim een kwart van de Brazilianen zegt trots te zijn op de natuur in het land. Maar tegelijk geeft de helft toe niet te weten wat duurzame ontwikkeling is.

“Sinds 1992 hebben we dit onderzoek vijf keer gedaan”, zegt Samyra Crespo van de afdeling Milieuburgerschap van het ministerie. “We zien dat er een goede evolutie is maar er blijft nog altijd de uitdaging om meer mensen te informeren over milieukwesties en hen te overtuigen.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.