Mini-windmolen laadt smartphone op

Als het van de Amerikaanse onderzoekers Smitha Rao en J.C. Chiao afhangt, zal een mini-windmolen van amper 1,8 millimeter spanwijdte straks in staat zijn om je mobiele telefoon op te laden.

  • UT Arlington Laadt deze mini-windmolen straks uw smartphone op? UT Arlington

Op vraag van het Taiwanese technologiebedrijf WinMems ontwikkelden de twee mini-windmolens in een extreem sterke nikkellegering die je op de hoes van je smartphone kan aanbrengen en die in staat moeten zijn om de klassieke oplader te vervangen.

Door de telefoon met het hoesje simpelweg in de wind te houden of ermee door de lucht te zwaaien wordt de nodige elektriciteit gegenereerd om de batterij op te laden.

WinMems onderzoekt momenteel de commerciële haalbaarheid van de uitvinding.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.