MO* zet uw lokaal inititief in de kijker

In 2011 zal MO* meer aandacht schenken aan lokale initiatieven die de samenleving duurzamer maken en meer in overeenstemming met de draagkracht van de aarde. Projecten ook die gaan in de richting van een samenleving die leert gelukkig zijn met een kleinere voetafdruk, zodat er meer groeiruimte overblijft voor het Zuiden en toekomstige generaties.

Daar kan op allerlei manieren en niveau’s aan worden gewerkt. Ook op lokaal niveau.

We zijn dus geïnteresseerd in een brede waaier van verhalen. Het verhaal van de Buren van de Abdij is maar een voorbeeldje van hoe mensen in een buurt zich samen amuseren en leren samenwerken over de generaties, inkomensverschillen en (sub)culturen heen — warmte in tijden van groeiende polarisering. Zorgt uw buurtproject voor meer sociale samenhang? Laat het ons weten. Die samenhang levert soms ook de basis voor de brede waaier van meer ecologisch geïnspireerde acties die direct gericht zijn op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Stadslandbouw op het dak van uw appartementsgebouw? Recyclage in uw jeugdbeweging? Een zomerfestival op zonne-energie? Breng de MO*redactie op de hoogte van het transitieproject in uw straat, dorp of regio. Vervolgens kiezen de journalisten een aantal initiatieven uit. Sommige daarvan krijgen een plaats in het maandblad, andere op de website MO.be.

Stuur uw ideeën naar info@mo.be of Transitie, MO*, Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2819   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift