MO*journaliste Alma De Walsche wint persprijs duurzame ontwikkeling

Vandaag 25 februari reikte Prins Filip in  Brussel de ‘FRDO persprijs duurzame ontwikkeling’ uit. MO*journaliste Alma De Walsche viel in de prijzen met haar artikel ‘De grijze zones van de groene economie’.

  • Brecht Goris Alma De Walsche Brecht Goris

De persprijs van de Federale Raad Duurzame Ontwikkeling gaat afwisselend naar de geschreven pers en naar de audiovisuele media. De prijs bekroont een journalistiek product dat zowel beantwoordt aan criteria van inhoudelijke en vormelijke kwaliteit als in zijn berichtgeving blijk geeft van een duurzame-ontwikkelingsvisie. De jury bestaat uit communicatiedeskundigen van de leden van de raad (werkgevers, vakbonden, ngo’s, consumentenorganisaties, wetenschappers). In totaal werden 6 prijzen uitgereikt, drie voor de Nederlandstaligen en drie voor de Franstaligen.

MO*journaliste Alma De Walsche won in de categorie ‘elektronische media’ de prijs voor haar artikel ‘De grijze zones van de groene economie’. In dit artikel dat geschreven werd naar aanleiding van de duurzaamheidstop Rio+20, werpt De Walsche een kritische en genuanceerde blik op de groene economie als antwoord op de ecologische crisis.

Uit het juryrapport: ‘Geen nieuw, maar wel een belangrijk thema. De drie dimensies van duurzame ontwikkeling komen aan bod, op een goed onderbouwde manier. De auteur schrijft vaak interessante artikelen over duurzame ontwikkeling in dit magazine.’

Alma De Walsche werkt al tien jaar voor MO* en is gespecialiseerd in Latijns-Amerika, landbouw en ecologie. Voordien was ze journaliste bij Wereldwijd. Nu woensdag verschijnt in het maartnummer van MO* haar essay ‘Van klimaatopwarming tot culturele revolutie’ dat u nu al online kan lezen.

Alma De Walsche ontvangt naast een geldbedrag, ook een trofee in de vorm van een origineel kunstwerk.

De andere laureaten van de persprijs zijn Barbara Debusschere van De Morgen, Jan Bosteels van Humo, Camille Goret van Metro, Thomas Lemaigre van Alter Echos en Gilles Toussaint van La Libre Belgique. 

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur