Mugabe deelt luxewagens uit

De Zimbabwaanse overheid heeft bij Mercedes 48 wagens van het type C350 gekocht voor ministers en hoge overheidsmedewerkers. President Robert Mugabe zelf koos voor een gepantserde limousine.
De nieuwe S600 van Mugabe is volgens de krant Zimbabwe Independent beter beveiligd en heeft verschillende televisieschermen aan boord. Het model kost 153.000 euro; voor de aangepaste en gepantserde versie voor Mugabe is er 182.256 euro uit de staatskas nodig.
De C350 kost 72.900 euro. De ministers kregen de mogelijkheid om hun oude dienstwagen voor zichzelf te kopen tegen de spotprijs van 15.000 euro, terwijl de marktwaarde ervan nog 36.451 euro bedraagt. De Zimbabwanen vinden dat de ministers de staatskas beroofd hebben, schrijft de krant Zimdaily.
Onderminister voor Informatie Bright Matonga, zegt in een reactie aan de Zimbabwe Independent dat de uitgaven gerechtvaardigd zijn omdat het om “veiligheidsregelingen” gaat. “We hebben het hier over de president”, zegt Matonga. “Wil je misschien dat hij in een pick-up rondrijdt?”

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift