Nederlandse holebi-jongeren komen ‘uit de kast’ op tv

Arie Boomsma van de KRO presenteert sinds 5 januari het nieuwe Nederlandse tv-programma ‘uit de kast‘. In dit programma outen jongeren zich voor het eerst openbaar als homo of lesbienne. Daarmee tornen de programmamakers nog steeds aan een taboe in Nederland, zo blijkt.

De helft van de leerlingen in het Nederlands voortgezet onderwijs meent dat het maar beter is om niet uit de kast te komen, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs. Het is dus nog steeds een taboe in Nederland. Het nieuwe tv-programma, waarin jongeren ‘uit de kast komen’, moet daar verandering in brengen.

Veertig dagen zonder seks

De heteroseksuele Arie Boomsma presenteert het nieuwe programma. De presentator werkte eerder voor de Evangelische Omroep, maar door tal van incidenten bleek Boomsma te vooruitstrevend voor de EO. Hij laat zich zien als een presentator die onbesproken zaken bespreekbaar wil maken. Na het EO-programma ‘veertig dagen zonder seks‘ had hij ideeën voor een stand-upcomedyprogramma met christelijke onderwerpen: ‘loopt een man over het water‘. Dit in combinatie met zijn gay-fotosessie in het gelegenheidsblad ‘L’homo’ bleek een verdergaande samenwerking tussen hem en de EO in de weg te staan. Bij de KRO kan Boomsma vooralsnog beter zijn ei kwijt.

Online platform

De helft van de leerlingen in het Nederlands voortgezet onderwijs meent dat het maar beter is om niet uit de kast te komen, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs.
Naast het tv-programma heeft de KRO op de site een online platform gemaakt waarin onder andere (on)bekende Nederlanders verhalen vertellen over hun ‘coming-out’. En op 9 januari geeft de KRO’s ‘PS Radio‘ op 3FM de mogelijkheid aan jongeren om ook uit de kast te komen. Wie het tv-programma mist kan het nog steeds bekijken op ‘uitzendinggemist’.

© 2010 – StampMedia – Kars van Eijsden

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.