Nepal stopt tijdelijk alle houtkap

Nepal stelt een moratorium van twee maanden in op alle houtkap in het land, nadat gebleken is dat enorme bosgebieden verdwenen zijn in de voorbije maanden.
In de laatste maanden is meer dan duizend vierkante kilometer bos gekapt. Dat is meer dan in de hele periode 2000 tot 2005, toen iets meer dan vijfhonderd vierkante kilometer bos verloren ging.
Nepal heeft een relatief strenge wetgeving, maar slaagt er niet in die af te dwingen, met name in het laaggelegen Terai aan de grens met India. De Nepalese regering laat weten dat er vier ambtenaren in staat van verdenking gesteld zijn wegens medeplichtigheid aan de illegale houtkap.
Tijdens het moratorium wil de regering een nieuw beleid uittekenen. De wouden zijn van levensbelang voor het land, omdat een bron van brandhout en bouwmateriaal vormen, het grondwater vasthouden en de laaggelegen gebieden beschermen tegen overstromingen en landverschuivingen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.