New Delhi moet kiezen tussen analfabeten

Vijftien procent of 375 van de 2575 kandidaten die gisteren (donderdag) in de Indiase hoofdstad New Delhi zijn opgekomen voor de gemeenteraadsverkiezingen, zijn analfabeet. Nog eens 1300 anderen hebben nooit hun middelbare studies afgerond.
Vijftig kandidaten hebben zelfs helemaal geen onderwijs gevolgd. De analfabeten zijn vooral terug te vinden tussen de 1.261 onafhankelijke kandidaten of tussen de kandidaten die lid zijn van de socialistische Bahujan Samaj Party (BSP), die opkomt voor de rechten van de kastelozen of dalits. Dat zijn de opmerkelijke resultaten uit een onderzoek van de kiescommissie in New Delhi.
Zowel de politieke partijen als de kiescommissie zijn bezorgd. “Het is een groot probleem. Als de partijen niet meer verantwoordelijkheid tonen, zal de situatie niet veranderen”, zegt Marwah van de kiescommissie aan de Indiase krant “India Times”.
Toch blijven ook genoeg hooggekwalificeerde kandidaten deelnemen aan de verkiezingen. 375 ervan hebben een hoger universitair diploma en 108 kandidaten volgen een postgraduaat. Er kwamen zeven doktoren en drie ingenieurs op.
De uitgebrachte stemmen zullen tegen morgennamiddag (zaterdagnamiddag) geteld zijn, 43 procent van de inwoners van de stad heeft zijn stem uitgebracht. De partij die momenteel aan de macht is, de Delhi Pradesh Congress Committee, hoopt zijn macht verder te kunnen versterken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.