Nieuw logo voor Broederlijk Delen

Dit jaar bestaat Broederlijk Delen 50 jaar. Om dat te vieren pakt de ngo uit met een volledig vernieuwd logo.

De blikvanger van het nieuwe logo zijn vier groene menselijke figuren, die samen een bol vormen en zo verwijzen naar de aarde. Daarmee willen we uitdrukken dat Broederlijk Delen een dynamische Noord-Zuidbeweging is van mensen die zich inzetten voor de strijd van de armste bevolkingsgroepen tegen armoede en onrecht.

‘We gingen op zoek naar een vernieuwend en jong logo dat de belangrijkste principes van onze werking weerspiegelt.’ verduidelijkt Pol De Greve, directeur van Broederlijk Delen. ‘In onze visie staat de gehele mens centraal, niet enkel het materiële aspect van zijn bestaan. Ontwikkeling gebeurt bovendien in gemeenschap: waar mensen samenwerken boeken ze resultaat. Daarnaast geloven we sterk in een structurele en wereldwijde aanpak. Het logo met de bewegende figuurtjes die samensmelten tot een wereldbol vat die 3 grote peilers vat onze missie perfect samen. Vanuit onze christelijke inspiratie nodigen we de mensen uit om op te staan en in actie te treden voor een rechtvaardigere wereld,’ aldus nog De Greve.

Rechts van het logo staat onze naam, met de onveranderde slogan ‘Omdat het Zuiden plannen heeft’. Want dat blijft de essentie van de missie van Broederlijk Delen. Ontwikkeling begint bij de mensen in het Zuiden. Zij bepalen zelf hun toekomst.

‘Het nieuwe logo straalt het positieve, de kracht en de menselijke energie uit. De groene kleur is licht, fris. Met het logo bevestigt Broederlijk Delen aan iedereen dat het vijftig jaar jong is’, aldus Werner Van Reck, art director.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.