North Carolina verbiedt homohuwelijk

De Amerikaanse staat North Carolina heeft een grondwetsherziening goedgekeurd dat het homohuwelijk verbiedt. Dat is een klap voor homorechtenbewegingen in de VS.

De grondwetsherziening, die voorgelegd werd aan de kiezer, stelt dat het huwelijk tussen een man en een vrouw de enige wettelijke verbintenis is tussen personen. Nu ongeveer 95 procent van de resultaten geteld zijn, blijkt dat 61 procent van de kiezers de grondwetsherziening steunt.

In de praktijk verandert er niet veel, want er heerste in de staat al een verbod op het homohuwelijk. Symbolisch is het wel een belangrijke stap, want met de herziening wordt de nieuwe wetgeving onderdeel van de grondwet.

Vicepresident

In totaal hebben al 28 andere staten een grondwettelijk verbod op het homohuwelijk. Staten als Massachusetts, Iowa, Vermont, New Hampshire, Connecticut, New York en District of Columbia laten het wel toe.

De nieuwe grondwetsherziening is een klap voor homorechtenbewegingen in het land. In de afgelopen weken waren er juist positieve signalen gekomen uit de regering-Obama. Vicepresident Joe Biden had zondag nog gezegd dat hij zich “absoluut comfortabel” voelde bij een legalisering van het homohuwelijk, en minister voor Onderwijs Arne Duncan pleitte voor een legalisering.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.