Obama linkt Romney aan olie-industrie

De Amerikaanse president Obama trekt zijn campagne op gang met televisiespotjes waarin zijn waarschijnlijke tegenstander Mitt Romney in verband wordt gebracht met de olie-industrie.

“Hier komt de man van 200 miljoen dollar, vol met vingerafdrukken van de grote oliebedrijven”, zegt de stem in het reclamespotje. “De olie-industrie heeft 200 miljoen dollar beloofd om Mitt Romney te helpen, en Romney heeft ze op zijn beurt beloofd om hun winsten en belastingvoordelen te beschermen. Als je de volgende keer je tank vult, denk dan aan wie heult met de olie-industrie: Mitt Romney, de man van 200 miljoen dollar.”

Het is een belangrijke beschuldiging nu de gas- en olieprijzen in de VS blijven stijgen en de Republikeinen er alles aan doen om die hoge prijzen als argument tegen Obama te gebruiken.

Het spotje is van de hand van Priorities USA Action, een fondsenwervingsorganisatie die Obama steunt, in samenwerking met de League of Conservation Voters, een milieuorganisatie. Volgens de New York Times zal het uitgezonden worden in Colorado en Nevada, goed voor een bedrag van 1 miljoen dollar.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2630   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift