Obama linkt Romney aan olie-industrie

De Amerikaanse president Obama trekt zijn campagne op gang met televisiespotjes waarin zijn waarschijnlijke tegenstander Mitt Romney in verband wordt gebracht met de olie-industrie.

“Hier komt de man van 200 miljoen dollar, vol met vingerafdrukken van de grote oliebedrijven”, zegt de stem in het reclamespotje. “De olie-industrie heeft 200 miljoen dollar beloofd om Mitt Romney te helpen, en Romney heeft ze op zijn beurt beloofd om hun winsten en belastingvoordelen te beschermen. Als je de volgende keer je tank vult, denk dan aan wie heult met de olie-industrie: Mitt Romney, de man van 200 miljoen dollar.”

Het is een belangrijke beschuldiging nu de gas- en olieprijzen in de VS blijven stijgen en de Republikeinen er alles aan doen om die hoge prijzen als argument tegen Obama te gebruiken.

Het spotje is van de hand van Priorities USA Action, een fondsenwervingsorganisatie die Obama steunt, in samenwerking met de League of Conservation Voters, een milieuorganisatie. Volgens de New York Times zal het uitgezonden worden in Colorado en Nevada, goed voor een bedrag van 1 miljoen dollar.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift