Obama slikt beslissing over landmijnen in

Amper een dag na het nieuws dat de VS het verdrag tegen landmijnen weigeren te ondertekenen, heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die beslissing weer ingetrokken.
Mensenrechtenorganisaties en de vredesbeweging waren niet te spreken over de aankondiging van het ministerie dat “Washington onmogelijk zijn engagementen aan bondgenoten kon nakomen en zijn defensie niet kon verzekeren als de VS het verdrag zouden ondertekenen.”
Maar een dag later klinkt de boodschap al heel anders: “De regering heeft zich voorgenomen het beleid rond landmijnen grondig te bestuderen”, zegt woordvoerder Ian Kelly in een verklaring. “Die studie is nog altijd bezig.”
De verklaring gaf geen uitsluitsel of de eerdere aankondiging een vergissing was of de regering onder druk van de reactie de beslissing had ingetrokken, maar de meeste waarnemers gaan uit van het laatste.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.