Onderzoek naar Congolese mijnbouw kan starten. Dank u MO*lezers!

Vorige week lanceerde MO* een oproep tot crowdfunding naar aanleiding van het arrest van het hof van beroep in de zaak George Forrest versus MO*. De oproep werd 117 keer gedeeld op Facebook en 37 keer op Twitter. Op zes dagen ontvingen we 146 donaties, goed voor een bedrag van exact 5000 euro. De steun varieerde tussen 500 euro en een symbolische euro, met een gemiddelde van 34 euro per donatie.

  • Jimmy Kets Congolese mijnwerkers in een mijn van de Forrest Group in Lubumbashi. MO* zal met steun van zijn lezers de toestand van de Congolese mijnbouw onderzoeken, vijf jaar na een kritische doorlichting die heel wat stof deed opwaaien. Jimmy Kets

De redactie voelt zich heel erg gesteund door het succes van deze actie. We stelden dat wij ons niet wilden laten intimideren, en dat is een standpunt dat duidelijk op uw sympathie -en geldelijke steun- kan rekenen. In de komende weken werken we ons onderzoeksplan voor een opvolgingsdossier uit en we houden de lezers dan ook op de hoogte van het verdere verloop ervan.

Wie concrete tips of informatie heeft die we zouden kunnen gebruiken bij het beantwoorden van onze vragen (zie mo.be/steun-kritische-journalistiek), mag die altijd bezorgen aan info@mo.be.

Met welgemeende dank, uw redactie.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3153   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift