Ontwikkelingslanden moeten meer investeren in landbouwonderzoek

Ontwikkelingslanden moeten minstens 1,5 procent van hun bruto binnenlands product investeren in landbouwonderzoek. Dat staat in een nieuw rapport van het Global Forum on Agricultural Research. Dat is voor veel landen een verdrie- of verviervoudiging van het huidige budget.
Het rapport, dat werd voorgesteld op de eerste Wereldconferentie rond Landbouwonderzoek en Ontwikkeling in het Franse Montpellier, stelt India, China, Brazilië, Thaïland en Zuid-Afrika met hun vijven goed zijn voor meer dan de helft van het landbouwonderzoek in ontwikkelingslanden. De andere ontwikkelingslanden hebben jaren achterstand opgelopen. Ze moeten hun investeringen optrekken tot minstens 1,5 procent van het bruto binnenlands product om die achterstand in te halen..
Volgens de auteurs van de studie gaat het echter de verkeerde richting uit met de investeringen in onderzoek en ontwikkeling. “Momenteel ervaren veel landen druk op hun economie”, stelt het rapport. “Afgezien van China, Brazilië en India hebben de meeste landen hun landbouwsector verwaarloosd.” Dat is nefast, zeggen ze, want zonder geschoolde onderzoekers op nationaal en lokaal niveau gaan veel inspanningen op internationaal niveau verloren. “Gezien de vertraging van zeven tot twintig jaar voor onderzoek resultaten op het terrein oplevert, moet er nu 1 tot 1,5 procent van het bruto binnenlands product geïnvesteerd worden.”
De auteurs breken een lans voor duidelijke, ambitieuze doelstellingen, de nodige middelen voor onderzoek en een systeem om de vorderingen en investeringen te evalueren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.