Ook Londen gaat autootjes verhuren

Na Parijs wil ook Londen elektrische wagentjes aanbieden die op honderden afhaalpunten in de stad opgepikt en in een ander deel van de stad achtergelaten kunnen worden.
Boris Johnson, de spraakmakende nieuwe burgemeester van Londen, laat er geen gras over groeien. In navolging van Parijs haalde hij al een fietsenverhuursysteem naar Londen. In Parijs is het systeem Vélib al enkele jaren enorm succesvol. Johnson wil de Londense versie tegen mei volgend jaar klaar hebben.
Maar hij haalt nog meer inspiratie uit Frankrijk. In navolging van de Parijse burgermeester Bertrand Dalanoë wil hij ook een gelijkaardig project starten voor de verhuur van elektrische autootjes. Daarmee kan iedereen – net zoals bij de fietsen - op verschillende plaatsen in de stad een elektrisch autootje oppikken, en het in het een ander deel van de stad weer achterlaten.
In Parijs staat het project al stevig op de rails: tegen eind dit jaar moeten er zo’n vierduizend autootjes klaar staan op ongeveer zevenhonderd afhaalpunten, waarvan tweehonderd onder de grond.
In Londen loopt het zo’n vaart nog niet, maar Johnson heeft alvast een werkgroep in het leven geroepen, het Londen Electric Vehicle Partnership, om de industrie aan te sporen nieuwe technologieën te ontwikkelen en de infrastructuur van de stad te bestuderen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.