Ook plezier heropbouwen in Chili

Na de aardbeving in Chili is er niet alleen noodhulp en wederopbouw van woningen. Verschillende organisaties bieden ook gratis films, concerten, theatervoorstellingen en komedie om het moreel van de bevolking op te krikken.
De aardbeving begin februari kostte aan 486 mensen het leven, maar XXX. “De bevolking maakt een erg moeilijke tijd door”, zegt Jorge Brito van Caritas Chili, een katholieke humanitaire organisatie. De hulp sijpelt het land binnen, maar “veel gezinnen moeten weer van nul af aan beginnen.” Nu mensen moeten leven in hutten en de winter eraan komt, kan de emotionele druk erg hoog worden.

Daarom steunde Caritas de “Komediekaravaan”, een groep van dertig Chileense komieken die rondtrok in de getroffen regio. “Het was een manier om de druk te verminderen, de mensen lachten hardop”, zegt Brito. Caritas werkt nu aan een sportevenement in juni.

Clowns



Sinds de aardbeving zijn talrijke gelijkaardige initiatieven opgestart door de overheid, religieuze organisaties, kunstenaars, publieke figuren en studenten. Het ministerie van Onderwijs sloeg de handen ineen met de stichting CorpArtes om “Chile Anima a Chile” (Chili animeert Chili) op poten te zetten: een reizende bioscoop die 24.000 mensen wil bereiken in dertig steden.

Voor de kinderen zijn er circusoptredens van onder meer Clowns zonder Grenzen en Chileense circusgroepen en poppentheater. Vier televisiemaatschappijen hebben samen afgesproken om met de hulp van de overheid “Glimlach Chili” te organiseren. De rondreizende show wordt gepresenteerd door bekende televisiegezichten en moet dertigduizend kinderen bereiken.




Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.