Oorlogsgame spelen als taliban toch niet mogelijk

Het zal niet mogelijk zijn om in de huid van een talibanstrijder te kruipen in de nieuwe oorlogsgame Medal of Honor. Dat meldt de gespecialiseerde website ZDnet. Tegen het talibanscenario was veel protest gerezen.
Medal of Honor is een computerspel dat op 12 oktober op de markt wordt gebracht. Dat gebeurt door Electronic Arts (EA), een van de grootste uitgevers van computergames ter wereld.
EA heeft nu laten weten dat de talibanstrijder als spelpersonage geschrapt wordt. Gameontwikkelaar Greg Goodrich is gezwicht voor het hevige protest van familieleden en vrienden van Amerikaanse soldaten die in de oorlog in Afghanistan gesneuveld zijn.
“Daarom, en ook omdat Medal of Honor altijd al is vertrokken vanuit een eerbied voor Amerikaanse en geallieerde soldaten, hebben we besloten om de tegenstanders in de nieuwe Medal of Honor-multiplayer niet ‘Taliban’ te noemen, maar ‘Opposing Force’ ”, zegt Goodrich.
Het Amerikaanse leger had al aangekondigd de verkoop van Medal of Honor in al zijn basissen te verbieden. Ook de Britse defensieminister Liam Fox had zijn bezorgdheid geuit.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.